Outdoor Images

Vi skildrer mennesker i naturen

Når naturen kalder...

Fotosessions af grej, udstyr, beklædning, der hvor det skal bruges - ude i naturen.

Børn i naturen, jægere på jagt, vandrere med rygsæk. Vi har efterhånden lavet en del udelivsbilleder. Mange af vores billeder kan ses i outdoor-magasinet NaturGuide.dk, der tester grej og udstyr til et aktivt udeliv.

Det er helt sikkert et populært nicheområde, hvor vi vil have mere fokus i de kommende år. Som naturfotografer er vi ofte i felten og overnatter i det fri – og her er det jo oplagt også at skildre de situationer, hvor kaffen koges over bål eller teltet sikres mod blæsten. De bedste billeder fås, alt andet lige, når situationen er ægte.

Se foto-eksempler.

Første skridt

Planlægning

Ægte og autentiske situationer giver som regel de bedste billeder. Som et led i planlægningen samler vi helst grej- og udstyr til fotosessions og medbringer det til den rigtige tur i de rette omgivelser. Det kan være i hjertet af Nationalpark Thy, ude ved kysten eller dybt inde i skoven.

Andet skridt

Fotografering

Vi er ikke bange for at blive våde, beskidte, svede eller fryse. Når vi er på tur bruger vi udstyr og beklædning som det er tiltænkt – ude i naturen.
Vi sover i soveposen, vandrer i støvlerne og skærmer os mod vejret. Og kameraet er med – af og til i vandtæt emballage. Derude får vi de rigtige billeder! 

Tredje skridt

Billedbehandling

Selvom vi gerne ser vores fotos så naturlige som muligt, kommer vi i dag ikke udenom billedbehandlingsprogrammer. Her kan vi forstærke ønskede stemninger og udtryk og efterjustere lys, kontrast og farver indtil vi er tilfredse med det færdige resultat – og kan præsentere det.

Fotos fra ægte situationer giver de bedste billeder – som nu dengang jeg fulgte en bjergjæger i New Zealand. Det blev til en forside på magasinet Sporting Rifle’s 100 års jubilæumsudgave. 

Niels Dahlin, naturfotograf og medejer.

Spørgsmål vedrørende fotografering

Har du spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte os. 

+45-4077-7210
info@naturgrafik.dk