Fotoarkivet vokser hver uge året rundt

Fotografering i naturen

Naturen er verdens bedste legeplads for børn – fuld af opdagelser og eventyr, hvor alle sanser kan bruges, men også for naturfotografer, hvor der altid er nye udfordringer og hvor vi aldrig løber tør for motiver!

Regnvejr

Birkens sidste blade

Regnen berøver de sidste blade af birketræet.

Det er blevet efterår og de fleste af mosens birketræer har allerede afgivet deres gule løv til vinden. Den køligere luft og den endnu lune havtemperatur giver mere regn om efteråret. En byge formørker kortvarigt himlen og lader regnen tromme ned over birken, der efterhånden berøves for de sidste blade.

Klik på billedet for fuld format og bedre opløsning!

Hedemosen i vest

Helt ovre mod vest – ikke langt fra Skjernåens udløb, ligger denne hedemose omkranset af mørke nåleskove. Her trækker krikænderne ind når mørket falder på og her har en ensom, vandrende ulv afsat sine fodspor i det bløde mosedynd. 

Hilsen fra urtidens skove

Rustrøde ravklumper

Der på stranden ligger den! En smuk ravklump, der endnu er våd af det salte havvand, der har båret den op på stranden. Ravklumpen er en hilsen fra en fjern, fjern fortid. Forstenet harpiks fra et nåletræ, der levede for millioner af år tilbage i tiden.
Helt siden oldtiden har mennesket anvendt rav og ravsmykker som betalingsmiddel.

Klik på billedet for bedre opløsning.

Når naturen brænder...

Hvert år kaster talrige naturbrænde røgslør over det danske landskab. Nogle antændt af lynnedslag, nogle af skødesløse mennesker – og nogle igen helt bevidste for at pleje, forme og fastholde naturen som vi foretrækker den.

Skovens sensommer-svampe

Bredsået blækhatte i bundter

De står i tusindtal, de små svampe, der nærmest kravler op ad egestammen. Det er Bredsået blækhat, der er på banen. Svampen er ikke værd at spise, men ikke langt herfra er der noget til kurven. Kantareller, rørhatte og velsmagende mælkehatte.

Klik på foto for bedre opløsning og større foto.

Isen har lagt låg på fjordens bølger

Landfast limfjord...

Det rød-hvide fyrtårn på kanten af den isdækkede fjord er mere et pejlemærke for landfarende end for søens folk. Isens panser har lukket for fjordens både.   

Blot i bølgen blå

Naturlig nøgen...

Hvorfor trækker vi egentligt i tøj når vi skal bade? En kvinde trodser trenden og tager en dukkert uden at bekymre sig om badetøj. Lidt for modigt for de fleste danskere.

Ved foden af stenalderøen

Limstens-klipperne omkring Bulbjerg i Nordvestjylland var engang en ø i Stenalderhavet. I dag udgør kysten Jyllands skuldre og huser Jyllands eneste fuglefjeld.