Om NaturGrafik

En verden af billeder

Historien om Naturgrafik går tilbage til 1980’erne hvor en natur- og fotointeresseret, nordjysk dreng fik et brugt spejlreflekskamera i konfirmationsgave – et ældre Nikkormat EL. Det blev starten til en fotointeresse, der udviklede sig…

Niels Dahlin Lisborg var allerede som barn optaget og fascineret af naturen og var i en ung alder ikke i tvivl om at naturen skulle blive hans levevej. Naturfotografering var i første omgang en glimrende mulighed for at fremvise og formidle naturen. Det blev i 2002 starten til NaturGrafik.dk - en platform, hvor passionen for natur og fotografering kunne forenes.

Over en årrække udviklede NaturGrafik sig som et egentlig selvstændigt billedbureau (Nordisk NaturGrafik) med en niche indenfor natur og dyreliv med flere entusiastiske freelance fotografer tilknyttet.
Efter nogle spændende år med billedsalg, online arkiv og download stod det dog klart at konkurrencen var for stor i en digital verden i hastig udvikling.
Samtidig manglede formidlingen af naturen. Fortællingen bag det enkelte billede! Det blev starten til naturmagasinet NaturGuide.dk, hvor NaturGrafik den dag i dag står bag en stor del af billedmaterialet.

I dag er både NaturGrafik og NaturGuide.dk forenet under VisitNature, der i dag administreres af Marianne Riis Lisborg.

NaturGrafik fungerer nu primært som et kreativt, internt billedarkiv og -leverandør til VisitNatures egne sider, der efterhånden arbejder på kryds og tværs af hinanden. Vores sigte er at skabe godt, nordisk billedmateriale til illustrering af VisitNatures medieplatforme.

Marianne Riis Lisborg
Niels Dahlin Lisborg

NaturGrafik leverer dansk billedmateriale indenfor friluftsliv og natur- og kystturisme. Desuden illustrationer af natur og dyreliv til næsten alle formål.